FAQ

Version imprimable Accès aux FAQ

Proizvod

EasyLiner je jednostavna polica osiguranja koja vas štiti od neplaćanja računa u domaćem ili inozemnom prometu. Posebno je dizajnirana za tvrtke s prometom do 5 milijuna eura i dostupna je putem EasyLiner web portala.

Cijena je postavljena u skladu s vašim prometom, vašim profilom (uključujući industrijski sektor, broj kupaca) i opcijama koje ste odabrali. Cijenu možete dobiti putem EasyLiner web portala, u roku od nekoliko minuta,do razine pokrića koje odgovara vašim potrebama.

U cijenu naznačenu na web portalu uključene su sve premije osiguranja (uključujući porez na osiguranje), te naknade za usluge. 

EasyLiner je dizajniran na jednostavan način te posebno prilagođen potrebama malih i srednjih poduzeća. Na web portalu možete napraviti ponudu, našu podršku možete dobiti u bilo koje vrijeme te imati ugovor prilagođen Vama u samo nekoliko minuta.

Da biste dobili pokriće, od nas morate zatražiti kreditno mišljenje za kupca, prije slanja robe ili pružanja usluge. Da biste izbjegli rizik odbijanja pokrića, možete predvidjeti i zatražiti kreditno mišljenje prije potpisivanja ugovora , ili čak i prije razmatranja potencijalnog kupca.

Naše kreditno mišljenje ovisi o Vašim klijentima i Vašem industrijskom sektoru. Međutim, kako bi se izbjegla situacija koja Vas obvezuje da poštujete ugovor koji je za Vas nepovoljan, u njega smo uvrstili klauzulu o izuzimanju: ako naš postotak pokrića ne postigne minimalno 60% možete slobodno raskinuti ugovor u bilo koje vrijeme.

Ukoliko nismo dodijelili nikakvo pokriće, ne preporučamo poslovanje s kupcem po principu otvorenih kreditnih uvjeta. Međutim, ukoliko se ipak odlučite na poslovanje s navedenim kupcem te zbog toga pretrpite štetu, uvijek nam možete predati slučaj, kako bismo naplatili potraživanje za Vas.

Svi vaši domaći i međunarodni kupci mogu biti osigurani, osim u slučajevima kada smo dali negativno mišljenje o kupcu, ili zbog povezanosti s Vašom tvrtkom, ili su radi o tvrtki u državnom vlasništvu.

Iskustvo tvrtki koje ne ispunjavaju svoje obveze pokazuje da čak i kupci koje dobro znate mogu pretrpjeti financijske poteškoće te prestati plaćati račune. Stoga je potrebno bez iznimke osigurati cijeli portfelj kupaca, kako biste smanjili rizik. Međutim, promet s Vama povezanim tvrtkama, državnim poduzećima ili privatnim osobama nećemo uključiti u ugovor.

U navedenom slučaju, isplatiti ćemo vam razliku, do punog iznosa Vaših računa koji ste fakturirali kupcu. 

Na pokriveni gubitak ćemo primijeniti osigurani postotak koji je odobren za Vašeg kupca i odbiti iznos samopridržaja napisan u Vašem ugovoru, kao i za bilo koji ugovor o osiguranju.

Čim saznate za bilo koji događaj ili potencijalnu situacija koja dovodi do pogoršanja financijske pozicije kupca, morate nas obavijestiti o tome putem Easyliner web portala. najkasnije u roku od 60 dana od datuma dospijeća računa.

U slučaju spora, naš pokriće neće biti otkazano, ali će biti suspendirano dok se Vi i Vaš kupac ne dogovorite oko duga. Ako želite zaštititi svoj novčani položaj u tom razdoblju, potoji mogućnost da se pretplatite na specifični modul ugovora. 

Telefonska linija dostupna za sva vaša pitanja do potpisa ugovora, a nakon što je ugovor potpisan, vaš prodajni kontakt će vam dati sve detalje potrebne kako biste se žaštitili od rizika. 

Prednosti

Naš web portal nudi besplatne analize rizika zemalja i poslovnog okruženja u većini zemalja diljem svijeta. 

Nećemo reći Vašim klijentima da imate osiguranje kada ih kontaktiramo zbog ažuriranja naših informacija, ili ćemo tražit ćemo Vašu suglasnost. Vi sami možete odlučiti objaviti ovu informaciju kao znak da će Vaša potraživanja biti aktivno tjerana u slučaju kašnjenja s plaćanjem ili kao dokaz dobrog poslovnog upravljanja.

Dodavanje klauzule gubitak primatelja Vašem ugovoru možemo odobriti bez troškova na temelju vaših bankovnih podataka, a nakon potpisivanja ugovora.